Cum să eliminați profilul de utilizator în Windows 10 fără a șterge contul

Dacă doriți să modificați toate preferințele și setările pentru toate aplicațiile și Windows pentru un utilizator, vă aflați în locul potrivit. Există posibilitatea ca contul dvs. de utilizator să fie corupt sau pur și simplu doriți să schimbați setările înapoi la setările implicite.

Pentru a realiza acest lucru, puteți elimina profilul de utilizator fără a șterge contul de utilizator. Vom șterge profilul de utilizator și NU contul de utilizator. Astfel, atunci când vă conectați din nou, este creat automat un profil nou pentru același cont de utilizator. Să vedem cum.

* Notă: În primul rând, asigurați-vă că contul dvs. de utilizator are drepturile administrative. De asemenea, nu puteți elimina profilul contului activ în prezent. Mai întâi va trebui să vă deconectați de la cel pe care doriți să îl ștergeți și să vă conectați cu un alt cont de utilizator.

Metoda 1: Cum să ștergeți profilul de utilizator în Windows 10 Advanced System Properties

Pasul 1: Apăsați tasta Windows + R împreună pe tastatură pentru a deschide caseta Run . Tastați textul de mai jos în casetă și apăsați Enter pentru a deschide caseta de dialog Proprietăți avansate a sistemului :

SystemPropertiesAdvanced

Apăsați Win + R pentru a deschide caseta Run, tastați Systempropertiesadvanced și apăsați Enter

Pasul 2: În caseta de dialog Proprietăți sistem , sub secțiunea Profil utilizator , faceți clic pe butonul Setări .

În Proprietăți sistem, în secțiunea Profiluri utilizator, faceți clic pe Setări

Pasul 3: În fereastra User Profiles , selectați profilul de utilizator pe care doriți să îl ștergeți și faceți clic pe butonul Delete .

În fereastra Profiluri de utilizator, selectați profilul de utilizator pe care doriți să îl ștergeți, faceți clic pe butonul Ștergere

Confirmați solicitarea în prompt făcând clic pe Da și contul de utilizator este șters. Când vă conectați din nou data viitoare, profilul dvs. de utilizator va fi creat din nou automat, cu toate setările implicite.

Metoda 2: Cum să ștergeți manual profilul de utilizator în Windows 10

Pasul 1: Deschideți File Explorer (Acest PC) și faceți dublu clic pe folderul OS C: pentru a-l deschide.

Deschideți File Explorer, faceți clic pe folderul C

Pasul 2: În folderul OS C: găsiți și faceți dublu clic pe folderul Utilizatori .

În folderul C, găsiți și faceți dublu clic pe folderul utilizatorilor

Pasul 3: Faceți clic dreapta pe profilul de utilizator pe care doriți să îl ștergeți și faceți clic pe Ștergere din meniul contextual.

Faceți clic dreapta pe profilul utilizatorului, faceți clic pe Ștergeți

Pasul 4: Acum, apăsați tasta Windows + R împreună pe tastatură pentru a deschide caseta Run , tastați Regedit în casetă și apăsați Enter pentru a deschide Editorul de registry .

Pasul 5: În fereastra Editorului de registry , navigați la calea de mai jos:

HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Microsoft \ Windows NT \ CurrentVersion \ ProfileList

Treceți prin subcheile din partea stângă a ferestrei sub Lista de profiluri . Faceți clic pe fiecare dintre ele și în partea dreaptă a ferestrei găsiți valoarea șirului ProfileImagePath . Faceți dublu clic pe acesta pentru a deschide și verifica datele de valoare . Câmpul Valoare date arată profilul utilizatorului . Acest lucru vă va ajuta să găsiți care subcheie este asociată cu profilul de utilizator șters .

Navigați la cale, găsiți subcheia și faceți dublu clic pe valoarea șirului Profileimagepath

Pasul 6: În fereastra Editare șir , verificați câmpul Valoare date care afișează profilul de utilizator șters . Acum că știți că acesta este ProfileImagePath legat de profilul de utilizator șters , ștergeți acel șir .

Profilul utilizatorului pentru contul asociat este acum șters. După ce vă conectați din nou, acesta va fi recreat cu setările și opțiunile implicite.